Expositie: INKT Sam Drukker – Werken op Papier in Slot Zeist

EXPOSITIE OP SLOT ZEIST INKT SAM DRUKKER – WERKEN OP PAPIER VAN 22 JANUARI T/M 24 MAART 2019

Sam Drukker (Goes 1957) is een begenadigd portrettist en maakt vrij werk. Het expressieve werk van Sam Drukker kenmerkt zich door een vlot handschrift, een theatraal licht-donker contrast en een intens kleurgebruik. In Drukkers werk liggen schoonheid en verval dicht naast elkaar. Culturele Vleugel Slot Zeist openingstijden: dinsdag t/m vrijdag: 11.00 – 17.00 uur zaterdag en zondag: 13.00 – 17.00 uur gesloten op maandagen

ZEIST EEN NIEUWE BELEVING
Vaak werkt Sam Drukker in series, zoals de serie schilderijen Boksers, Dragers, Ophelia, en de serie tekeningen Getekende liefde. Vrijwel elk werk van Sam Drukker toont de menselijke figuur, waarin hij karakter, gebaar, emotie en interactie heeft willen treffen.

EERST DE TEKENING, DAN HET SCHILDERIJ
De bron van al zijn werk is de tekening. Al vanaf het vroege begin van zijn kunstenaarschap maakt Sam Drukker eerst de tekening en dan het schilderij. Tijdens zijn studie op de Groningse Academie Minerva maakte hij getekende dagboeken, veelal uit het hoofd. Later gaat hij tekenen naar de werkelijkheid. Vrouw staand, gewassen inkt, 50 x 33 cm, 2007 Zelf zegt hij daarover: “Het bestuderen van de werkelijkheid is zo vele malen interessanter en verrassender dat het menselijk brein kan bedenken”. Sindsdien vormt de tekening een zoektocht voor het schilderij. Het leren kennen van het onderwerp, maar ook het afwegen wat het meest betekenisvolle moment is. Om de spanning en de concentratie te verhogen kiest hij voor inkt.