Galerie Mokum zoekt stagiair (m/v)

Amsterdam, november 2016

Galerie Mokum is een van Nederlands oudste galerieën, komend jaar vieren we ons 55-jarig jubileum! . De galerie heeft zich de afgelopen halve eeuw gespecialiseerd in het tonen en promoten van hedendaagse figuratieve (schilder)kunst. Waar het in het begin uitsluitend werk van Nederlandse kunstenaars betrof, speelt de galerie tegenwoordig veel meer een rol in het internationale circuit van realistisch kunst.

Ook staat de galerie aan de wieg van de succesvolle beurs Realisme die vanaf komend jaar onder de naam FOR REAL verder gaat. Zoals ieder jaar in januari ook nu weer in de Passenger Terminal Amsterdam. Ook participeert Galerie Mokum aan de PAN beurs en zal dit jaar voor het eerst ook meedoen aan verschillende internationale kunstbeurzen.

Galerie Mokum is op zoek naar een stagiair (m/v) ter ondersteuning van de volgende taken:

De communicatie over tentoonstellingen met kunstenaars, klanten en pers. Het initiëren van media aandacht voor de galerie.
Het actief bijhouden van sociale media.
Het bijhouden van de website.

Het onderhouden van communicatie met klanten en andere geïnteresseerden door middel van nieuwsbrieven.
Dagelijkse werkzaamheden die kunnen bestaan uit het verkopen van kunst, maken van facturen, atelierbezoeken, beursbezoeken en dergelijke.

Helpen op kunstbeurzen (bijvoorbeeld bij FOR REAL in januari en de KunstRai in juni)

Inrichten bij alle tentoonstellingen in de galerie en op de beurzen. Tijdens de kunstbeurzen wordt verwacht meer uren te werken dan tijdens reguliere galerie dagen.

Voor deze stage met een zeer gevarieerd takenpakket zoeken we iemand die (zeer) zelfstandig kan werken, goed en vlot kan schrijven, die organisatorisch talenten heeft en affiniteit met de kunst die de galerie brengt.

Het gaat om een stage van 15 uur in de week (kan eventueel meer), verdeeld over 3 dagen waarvan één dag in het weekend. Ingangsdatum per januari, voor minimaal 3 maanden. De stage biedt ook ruimte voor onderzoek.

Er is een stage vergoeding. Ondergetekenden zijn stagebegeleiders en zullen nauw met de stagiair samenwerken.
Wij zien uw bericht graag tegemoet, dat kan naar: contact@galeriemokum.com

Rutger Brandt & Gustaaf Dekkingshutterstock_59989924