Gesloten tijdens Hemelvaart

Aanstaande donderdag, 5 mei, is Galerie Mokum gesloten. De tentoonstelling van Rafel Bestard is nog tot en met 22 mei te bezoeken op de gebruikelijke openingsuren.

Bestard (1967) geboren Mallorca, Spanje heeft in 1990 zijn Bachelor of Fine Arts behaald aan University of Barcelona en heeft sindsdien vele awards gewonnen zoals de eerste plaats in de Biennal Arts Awards Cuidad de Albacete, in Albacete, Spanje.

Bestard vertelt over zijn werk: ‘sinds het begin heb ik altijd gewild dat mijn schilderijen iets onthullen: een speciale wereld waarin absurditeit de ruimte geeft aan dingen die in opstand komen tegen het beperkte aantal betekenissen in een wereld waar dingen steeds complexer worden. Mijn werk verkent de relatie tussen fusie en fundamentele tegenstellingen: licht en schaduw, liefde en dood. Door middel van een schildertechniek die zich ontleent aan de traditie van de oude Meesters, en door invloeden zo divers als de filosofie van Bachelard en films van Kobayashi, brengt mijn werk nieuwe representaties voort over de eeuwige vraagstukken.’