Publicaties

Carlos Sagrera Inside the shadow

Carlos Sagrera - Inside the Shadow

Auteurs: Rutger J.B. Brandt, Axel Rüger
Uitgever: Vanspijk/Rekafa Publishers Bv

Bij de eerste solotentoonstelling ‘Inside the Shadow’ van Carlos Sagrera gelegenheid verscheen een gelijknamige publicatie over Carlos Sagrera.  Axel Rüger, directeur van het Van Gogh museum, schreef een mooie essay over deze jonge Spaanse schilder.

Prijs: € 17,50
Verzendkosten: € 4,00

Mokum 50 jaar

Mokum 50 jaar

Bestel het boek “Mokum 50” uitgegeven ter gelegenheid van het vijftig jarig jubileum van Galerie Mokum. In 208 full color pagina’s geeft dit prachtige boek een overzicht van de laatste 10 jaar Mokum. Alle 43 kunstenaars komen ruim aan bod. Essay’s van onder meer Emily Ansenk, Annabelle Birnie, Sanne ten Brink, Estill Curtis Pennington en Rutger Brandt

Prijs: € 40,00
Verzendkosten: €4,00

Bittersweet

Stijn Rietman – Bittersweet

Rietman benadert zijn onderwerpen vaak vanuit een onverwachte invalshoek. Zoeken naar een gek beeld, een vreemd onderwerp; dat is wat in zijn werk veel aandacht krijgt. Door hedendaagse onderwerpen te kiezen en deze vervolgens met veel aandacht voor detail te schilderen, ontstaat er een spanningsveld tussen een vertrouwd,
alledaags beeld enerzijds en het vervreemdende en/of ongemakkelijke gevoel anderzijds, gevoed door de lading die het onderwerp heeft. Alledaagse objecten krijgen net zoveel aandacht als klassieke stillevens. ‘Dit korte moment van verwarring vind ik een interessante ervaring’, aldus Rietman. In zijn latere werk speelt hij met dit spanningsveld.

Hoewel de schilder onder de noemer ‘realisten’ valt, voegt hij daar liever aan toe: ‘Als schilder manipuleer je de realiteit altijd in meer of mindere mate: je ensceneert, laat weg of voegt toe en geeft het geheel een andere sfeer of extra lading. Dat is in mijn werk vaak stilte en vervreemding. Een echte realist gaat gewoon zitten op een krukje en ademt alleen.’

Stijn Rietman (Drachten, 1979) studeerde in 2006 af aan de Kunstacademie Minerva in Groningen. In 2015 won hij de Gerrit van Houten Atelierprijs.

Bij zijn tentoonstelling ‘Bittersweet’ in het Drents Museum is, onder dezelfde titel, deze publicatie uitgegeven door WBooks.

Prijs: € 24,95
Verzendkosten: € 4,-

Mokum 40 jaar

Mokum 40 realistisch bekeken

Bestel het boek Mokum 40 “realistisch bekeken” 216 pagina’s full color met teksten en biografieën over de aan de galerie verbonden kunstenaars. Met Engelse samenvatting. In combinatie met Mokum 50 bieden wij dit boek aan voor €10,-

Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 4,00

Qiangli Liang - Symbolen van Verstilling

Qiangli Liang Symbolen van Verstilling

Bestel het boek “Symbolen van verstilling” van schilder Qiangli Liang. Het boek, bestaande uit 180 pagina’s, laat het fantastische werk zien van de van oorsprong Chinese kunstenaar. Met een introductie van Annabelle Birnie, directeur Drents Museum.

Prijs: € 39,95
Verzendkosten: € 4,00

Dick Pieters in Detail

Bestel het 96 pagina’s tellende boek “Dick Pieters in detail”. Schilderijen uit 1970-heden. Een prachtig overzicht van een van Mokum’s meest bewonderde kunstenaars.

Prijs: € 19,95
Verzendkosten: € 4,00

Joke Frima 25 Jaar Galerie Mokum

Bestel het boek “L’Univers des Simulacres” van Joke Frima. Verdeeld over 45 pagina’s geeft het boek een overzicht van Joke Frima’s werk van de afgelopen 25 jaar bij Galerie Mokum. Een mooi boek dat begint bij Frima’s eerste expositie in de galerie (1989), en eindigt bij haar meest recente (2014).

Prijs: €12,50
Verzendkosten: €4,00

Publicatie bestellen

Stap 1 van 2 - Selecteer publicaties

  • Prijs: € 21,50 Aantal:
  • Prijs: € 43,95 Aantal:
  • Prijs: € 28,95 Aantal:
  • Prijs: € 23,95 Aantal:
  • Prijs: € 24,00 Aantal:
  • Prijs: € 43,95 Aantal:
  • € 0,00
    (incl. verzending)