Over de galerie

Galerie Mokum is in 1962 opgericht en zij was toen de eerste en enige plek in Amsterdam, waar realistische kunst werd getoond, verdedigd en gestimuleerd. Hiermee heeft zij een bepalende rol gespeeld in de ontwikkeling van Nederlandse naoorlogse realistische schilderkunst. Door het consequente beleid dat de galerie door de jaren heen heeft gevoerd is Galerie Mokum ook nu nog toonaangevend op het gebied van figuratieve schilderkunst in Nederland.

Naast veel Nederlandse schilders vertegenwoordigt Galerie Mokum ook een aantal zeer gerenommeerde realisten uit het buitenland. Hierdoor heeft de galerie een divers en kwalitatief hoogwaardig aanbod. De kunstenaars van Galerie Mokum beschikken over de kracht om hun visie op de wereld van vandaag te schilderen. In hun werk geven zij een spanningsveld weer, waarin de kijker de wereld herkent, maar die tegelijkertijd vragen oproept. Het “herkenbare”, waarbij de kunstenaar bewust dingen weglaat of toevoegt, zorgt voor een dialoog tussen de kijker en het schilderij. De kunstenaars vallen allen onder de noemer hedendaags- of nieuwe realisme; opvallend is de enorme diversiteit binnen dit ogenschijnlijk strikte kader. De penseelvoering varieert van zeer fijn geschilderde schilderijen tot het met grote kwasten opgezette expressionistisch werk. Zoals met alle kunst van hoge kwaliteit is ook hier de zeer persoonlijke beeldtaal van de individuele kunstenaar datgene wat het werk zo uniek maakt, zo kenmerkend en tijdloos.

Rutger J.B Brandt
Directeur

Rutger Brandt

Rutger Brandt

Galerie Mokum Nieuwsbrief

Aanmelden voor Galerie Mokum Mailing
* = verplicht veld

Kunst Koop & Algemene voorwaarden

Hedendaagse kunst voor iedereen

Tussen beeldende kunst en u als consument gaapt soms een kloof: de prijs.

Met de KunstKoop van de Mondriaan Stichting kunt u deze overbruggen. Ziet u bij Galerie Mokum een mooi schilderij, beeld of ander object, dan staat niets u meer in de weg om het tot uw eigendom te maken. U betaalt namelijk niet het totaalbedrag ineens, maar sluit een renteloze lening. Die lost u af (dus geheel renteloos!) in maximaal 36 maandelijkse termijnen. Zo kent schoonheid een betaalbare prijs.

Zie voor informatie over Kunst Koop en onze algemene voorwaarden:

  • Website De Kunst Koop
  • Galerie Mokum hanteert de algemene voorwaarden van de NGA gedeponeerd bij de KvK te Amsterdam, nr: 34200300

 

Kunst koop logo